I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 19. oktober 2013

Hytteplanmila 2013 - siste innsats før sesongpause

Den egentlige grunnen til at det er gøy på løp; alle de fine folka. Her representert fra venstre (foruten meg), Astrid, Silja, Jeanette og Marit
Etter dagens innsats blir det ikke noe startnummerrus før eventuelle skirenn til vinteren og Fredrikstadløpet i begynnelsen av april neste år (med mindre abstinensene skulle bli helt uutholdelige). Opprinnelig plan var at jeg etter dette løpet skulle trene intervaller i fire uker, og prøve å gjennomføre en grei halvmaraton på Jessheim 17. november.
Men sånn blir det ikke (tror jeg...). Jeg har nemlig greid å pådra meg sesongens første belastningsskade (om man ser bort fra betennelsene i leggene i vinter som holdt meg helt borte fra løpingen). Greit at den kom nå da, og ikke tidligere.
De to siste ukene har jeg fått mer og mer vondt i høyre hæl, og det blir verre etter løping. Fikk vondt underveis i løpet forrige søndag, og haltet rundt etterpå. Det hjalp definitivt ikke å prøve seg på en 1-runder på SRM på onsdag (gikk elendig), samt å stå hele dagen på torsdag i harde sko og holde kurs. Tror det er plantar fascitt, kjennes veldig kjent ut. Uansett, etter i dag legges løpeskoa på hylla til jeg har fått bukt med det. Helt uaktuelt å pådra meg noe langvarig - så jeg lar det ikke gå lenger enn det har gjort nå.
Så til dagens dont. Jeg har faktisk aldri løpt Hytteplanmila før. Har heller ikke løpt 10 km-løp siden Sentrumsløpet i 2011 - og det var ikke en god opplevelse. Tidligere har jeg tenkt at jeg ikke skulle delta i Hytteplanmila før jeg var i form til å perse. Men sånn tenker jeg ikke lenger. Hele denne sesongen har jo bare dreid seg om å delta, og være veldig fornøyd med det.
Men jeg merket at det ikke var så enkelt å komme seg unna persefokuset i dag. For siden det er snakk Norges kanskje raskeste 10 km, virket det som om alle snakket om å perse, og hadde en forventning om at jeg også var der med det formål for øye. Så jeg følte at jeg måtte forklare igjen og igjen og igjen at jeg ikke er i form til å perse, og hadde andre målsetninger med løpet. Og siden det er så mange som sier det samme, men egentlig ikke mener det, så blir man ikke trodd. Men når jeg sier at jeg ikke er i form til å perse, så er det ikke for å kokettere. Det er sånn det er. Lover å gi klar beskjed når jeg er i form til å forsøke å slå mine gamle bestenoteringer. Men uansett, dette er nå mitt problem - ikke dere som er i persebobla. Jeg unner dere alle å være der. Gratulerer til alle som kom hjem med ny bestetid (og alle dere andre også, så klart).
Eva Karine, Rik og resten av OSI-gjengen
Det var veldig mange kjente som befant seg på Ringerike i dag. Så mange at jeg ikke engang skal forsøke å nevne dere alle. Men det gjorde det definitivt verdt turen. Det pluss gratis boller, smultringer og kaffe. Dette var et utrolig bra arrangement. Jeg kommer nok tilbake. Likte løypa veldig godt, selv den siste bakken.
Og for et felt det var i dag. Foruten mosjonistene var det svært bra oppmøte på elitenivå. Nevn en annen idrett hvor man får mulighet til å konkurrere med de aller beste på denne måten. Løping er en utrolig egalitær og inkluderende idrett - and that's why we love it so much.
Meg, Janicke og Marit - pluss litt Springtimereklame
Så litt om selve løpet. Som nevnt, jeg perset ikke. Langt derifra, var vel nærmere to minutter unna den tiden. Men jeg har også løpt dårligere 10 km-løp enn i dag. Kjente hælen under oppvarmingen, men lite underveis. Etterpå derimot.
På en 10 km skal man hate en del underveis, men det gjorde ikke jeg. Det har jo vært årets greie for min del; ikke bruke det siste giret. Killerinstinktet er ikke helt til stede. Jeg løp hardt så klart, men slettes ikke så hardt som jeg gjorde før.
Hytteplanmila er kjent for rask løype og gratis boller - så mange du bare orker. Veldig, veldig bra greier...
De første 5 km lå jeg ikke så veldig høyt i puls, og ble forbiløpt av mange. Halvveis var det mange som begynte å bli slitne, og fra bakken ned mot Steinssletta og inn begynte jeg å plukke rygger. Marit løp forbi meg ganske tidlig i løpet. En stund var det bare så vidt jeg så ryggen hennes. Så begynte jeg å løpe innpå henne igjen. Men jeg løp henne aldri helt inn. Jeg fikk en mental sperre. For siden vi kjenner hverandre, regnet jeg med at det hadde blitt kniving om jeg hadde prøvd å løpe forbi. Og det var jeg bare ikke mentalt klar for - overhodet ikke. Da kunne det jo blitt hating, og det er jo ikke helt 2013 for min del.
Astrid er allerede godt forberedt til Marathon du Medoc 2014 - Run now, wine later. Men i Medoc blir det wine during...
Så jeg lå bak der og tenkte at om jeg følte meg sprek i den siste bakken (som jeg har hørt så mye fælt om), så får jeg heller prøve meg der. Men det slapp jeg gitt, for Marit hadde krefter igjen. Så før jeg var oppe i ryggen hennes så jeg at hun la inn et ekstra gir, økte farten, ga alt og løp forbi en masse karer. Jeg var ikke lysten på å følge henne. Så vel fortjent pers i dag Marit, jeg hadde ikke tatt deg om jeg hadde prøvd.
Eva Karine endelig tilbake på løp, hurra, hurra, hurra!
Veldig bra avslutning på løpesesongen, selv om hælen min nå er veldig vondt. Men nå legger jeg løpeskoa helt på hylla et par uker. Jeg har jo lenge tenkt at jeg må komme i gang igjen med styrketrening og rulleski - og nå har jeg fått muligheten gitt. Stretch, yoga og sykling kan jeg også legge inn. Får nok tida til å gå. Skal til legen på tirsdag for å få legeerklæring til Chamonix, og da er han kanskje så snill og gir meg en resept på Voltaren. Jeg har også vært altfor dårlig til å gjøre eksentrisk tåhev, som jo egentlig er beste medisin mot alle løpeplager i beina, så nå er det bare å komme i gang igjen. Jeg tar hintet.
Marianne og Einar. Marianne slo selveste Ingrid Kristiansen i dag. Respekt!
Silja og Tim - ikke en sur mine i sikte noe sted
Det er ganske vemodig at konkurransesesongen nå er over. Men da får jeg tid til å trene litt sammenhengende igjen, og gjort en del økter jeg ikke får til når jeg skal ta hensyn til konkurranser i helgene. Skisesong er det også snart - og det gleder jeg meg veldig til. Alltid noe morsomt å se fram til, heldigvis. Vi sees igjen på løp i 2014 (og mange av dere ser jeg forhåpentligvis i andre sammenhenger før det - ellers går jeg en veldig, veldig trist tid i møte).
Og sånn går no dagan...

21 kommentarer:

  1. Vel - jeg var blant dem som ikke hadde PB som mål - og som ikke hadde peiling på hva jeg kunne forvente av innkomsttid i dag - fordi jeg befinner meg i en formstigning. Så jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle svare når folk spurte hvilken tid jeg skulle løpe på. Og jeg føler at det er passe teit å si et tall når jeg ærlig talt ikke har peiling; det blir som regel veldig feil også - og dermed enda mer pinlig! Og folk har jo en tendens til å tro det det vil tror uansett hva man svarer - og det må de jo bare få lov til. Uansett: jeg hadde ikke noen ide om hva du hadde for planer for jeg hadde ikke snakket med deg før start. Jeg bare trodde at du kom i mål rett bak meg og siden jeg starta langt fremme i år så trodde jeg derfor at du måtte ha løpt meg inn ganske kraftig og trolig da løpt på ~44:30-ich - og at du dermed hadde persa..... men anyway, nok om det: jeg skjønner at det fort blir slik at alle tror at alle er der for å perse. Selv var jeg ikke der for å perse - så PB var bare ren bonus for min del! ;-) Nå hvilker du hælen og så kjører vi knallhard disiplin på rulleski og dernest tar vi skisesongen! GLEDER meg!!

    SvarSlett
  2. Silja, du skal ikke unnskylde noe. Beklager at jeg reagerte så teit. Folk kan ikke vite hva jeg er god for eller ei og tenker. Hallo, lizm.
    Kult at du er i formøkning. Hva skal du bruke den til? Du kan ikke stoppe nå.

    MIn form har vært litt nedadgående de siste ukene. Og skal jeg perse igjen på noen distanser, må jeg gjøre en stor jobb mht til intervaller og andre kvalitetsøkter. Det har jeg ikke gjort i år. Kondisen er nok ganske god nå, men fart har jeg overhodet ikke - og har heller ikke trent noe fart i år. Ikke har jeg trua på noen pers heller - så da blir det deretter. Veldig fornøyd likevel med dagens innsats. Det er jo stor framgang i forhold til der jeg har vært de siste årene.

    Som du sier, nå er det hvilings, så starter operasjon skisesong 2014. Ønsker meg blåføre fra begynnelsen av desember og ut mars, men det er kanskje litt mye å håpe på? :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. JA til blåføre!!! ASAP ;-) Jeg har tenkt samme som deg: "hva skal jeg bruke denne formen til?!?" jeg kan jo ikke stoppe NÅ liksom, men, sesongen er på hell og det eneste som nå mangler er halvmaraton neste helg..... og jeg vet ikke om jeg greier å motivere meg til det.... så vi får se! Målet var mest bare å komme i form til et perseforsøk på SRM før sesongslutt samt komme i form til Hytteplan; og jeg hadde altså ikke andre mål enn å komme i form for å få en positiv opplevelse på Hytteplan - ikke tanker om PB, men at det ble PB var selvsagt veldig moro så klart. Nei - jeg tenker at jeg får bruke formen i vinter på ski ;-)

      Slett
    2. De bruker også å ha 10 km på Jessheim vintermaraton. Uansett hva du gjør, en strålende inngang på skisesongen er det jo.
      Og så er det jo mulighet til å pynte på SRM-perser enda. :-)

      Slett
  3. Så kjedelig at du har fått vondt i hælen da. Håper det går fort over når du får drevet med litt andre ting enn løping en periode. Og det var hyggelig å treffe deg i dag og :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er optimist. Og bedre at det kom nå enn i tidligere i år. Nå har jeg jo tid til å ta litt fri og ta igjen alt det jeg har dårlig samvittiget for at jeg ikke har fått gjort. Hyggelig å treffe deg igjen også. Glemte å inkludere deg i billedserien fra i dag som på Oslos bratteste. Neste gang slipper du/dere ikke unna. :-)

      Slett
  4. Å nei... Jeg som hadde lyst til å dra til Jessheim med deg :( Men det eneste fornuftige er selvsagt å ta en pause nå som det gjør vondt. Krysser fingrene for at det går raskt over!

    Lånte et bilde av deg, jeg, håper det er greit! :) Og gratulerer med løpet :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Mi casa e su casa, Astrid. Bare ta bilder.

      Når du sier det sånn Astrid, ang. Jessheim. Hm... Hvis det begynner å klø veldig i startnummerruscellene i kroppen og hælen leger seg fort, så får vi heller ta en ny vurdering siste uka før. Om kroppen er i tipp topp shape og de spår fint vær, så kanskje, muligens. Kjipt ikke å få en tid uten trynings på halvmara i år da. :-)

      Slett
    2. :-)

      Vi får ta en prat uka før, ja. Men jeg skal IKKE ha det på meg at jeg lokket deg ut i synd og fordervelse ;) Sier bare: Bli fort bra!

      Slett
    3. Nå er jeg mer enn godt nok i stand til å friste meg seg med synd og fordervelse - så jeg gir aldri andre skylda for det. Voksne folk må ta ansvar for seg selv, osv...
      Er veldig optimistisk. Var veldig vondt i går, men har tøyd og begynt med smertestillende - og synes allerede det går bedre. Men kommer til å ta det med ro til etter at symptomene eventuelt har blitt borte. Har blitt så fornuftig atte. :-)

      Slett
  5. Veldig gøy at du er med og løper igjen, så håper jeg bare at du får orden på hælen og at vinteren blir en god oppbyggingsperiode frem mot sesongen 2014. Da blir det mye moro! (c: Vær klok og ha litt is i magen, så går dette bra!

    SvarSlett
    Svar
    1. Klok - check!
      Is i magen - check!
      Klar for moro i 2014 - check, check, check!

      Slett
  6. God bedring med hælen, greit å ta en liten pause så det blir bra. Vi ses nok i et løp i 2014 :o)

    SvarSlett
  7. Legger inn protest mot vinter'n jeg altså ;-)
    Kjipt med hælen, men som du skrev, enda godt at det kom nå. Men hvorfor må det liksom alltid være NOE?
    2014, ser ut at det blir det sagsnomsuste året, både for deg og meg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Protesten er nedstemt. Det er for mange av oss som gleder seg til vinter'n... :-D
      Jeg regner i grunnen med at det må komme "noe" innimellom. Men så lenge det er ting som går over på et par uker, skal jeg takle det. 3 år derimot er jeg motstander av.
      Jeg tror at hvert nytt år blir det sagnomsuste året jeg, men har virkelig trua på 2014 slik det ser ut nå.

      Slett
  8. Ergelig med skaden, håper den går fort over når du er flink og tar signalene tidlig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg ergrer meg ikke. Uansett greit med en pause for å komme i gang med forberedelsene til skisesongen. Har veldig tro på at jeg skal få bukt med det raskt. Så håpet lever. :-)

      Slett
  9. Gøy rapport! Er glad jeg ikke visste at du kom opp i ryggen min på slutten, for da hadde jeg blitt stressa, hehe. For guds skyld ta hælen på alvor, for vi vil IKKE ha en gjentakelse av all skadedritten du har vært gjennom. Vi sees plutselig igjen, håper jeg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg ble stressa av tanken jeg også. Men hadde uansett ikke greid å følge deg den siste bakken. Der tok du mange sekunder på meg, gitt. :-)
      Men jeg lover ikke å bli liggende bak ved en annen anledning, bare sånn at du er klar over det...

      Sees plutselig igjen, ja.

      Hælen er allerede mye bedre. Må ikke hinke lenger når jeg står opp om morgenen eller har sittet rolig lenge. Yay! :-D

      Slett

Related Posts with Thumbnails